www.barcsikisterseg.hu

Keresés:
  OK »
Bemutatkozás | Letöltések | Hasznos linkek | Fórum | Kapcsolat
Eseménynaptár
2024. május
HKSZCSPSZoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Települések

Megalakult a Turisztikai Egyesület
Általános
2009. 07. 13.
Július 13-án alakult meg a Dráva-menti Turisztikai Egyesület.

Az Egyesület elnöke Takács István, a Barcs és Térsége Vállalkozók Egyesületének elnöke. Az Egyesület elnök-helyettesei Nagy Attila és Olvasó György.

Az elnökségi tagok sorába a barcsi kistérségből Torma József és Katz Zoltán vállalkozókat, valamint Csik László polgármestert, a Felügyelő Bizottság elnökének Csende Jánosnét, tagjainak Árvai Erikát és Kocsis Tibort választotta meg a közgyűlés.

Az Egyesület költségvetését az alapító tagok biztosítják. Barcs Város Önkormányzata 3-3 millió forinttal, a két megyei önkormányzat közül a somogyi döntése értelmében 3,5-3,5 illetve a 3. évben 3 millió forinttal támogatja az Egyesület működését. A turisztikai szolgáltatók tevékenységüktől függően - szobák száma, sátorhely, vendéglátó egység – megállapított hozzájárulás szerint fizetik az éves költségvetést, így biztosított az Egyesület működése az indulást követő években.

Az Egyesület alapszabályát, költségvetését és szakmai programját is elfogadta a közgyűlés.

Előzmények:

Magyarországon a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia meghatározta a turisztikai desztináció menedzsment rendszer (TDM) 2013-ig történő kialakításának szükségességét.

Erre a dokumentumra építve a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a DDOP Desztináció menedzsment szervezetek kialakítása a régióban c. II. fordulós pályázati felhívást tett közzé.

A pályázati forrás segítséget nyújt abban, hogy a turisztika egységes elvek mentén történő menedzselésének első fázisa, a helyi szintű desztináció menedzsment rendszer kialakuljon, amelyet követnek az informatikai hátteret biztosító, valamint a helyi szintű TDM szervezetek együttműködésén alapuló középszintű TDM szervezetek megalakulását célzó pályázatok.

Három kistérség (Sellye, Csurgó és Barcs) összefogásával olyan, a térségi szereplőket összekapcsoló hálózat alakul ki, amely alulról építkezve, az önkormányzat, a turisztikában érdekelt vállalkozások, valamint a lakosság, a civil szervezetek önkéntességén alapuló egységként működik, és amely a marketingen, az információszolgáltatáson túl a turisztikai infrastuktúra-fejlesztés, a termékfejlesztés és ezen térség összes turisztikával kapcsolatos szakmai és menedzsment feladatait ellátja.



Oldal tetejére Vissza Nyomtatás Küldés e-mailben
 
 
 
© Copyright 2008 - Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás - all rights reserved | Impresszum | Jogi nyilatkozat
A honlap az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg
Website made by: GrApixx Design Studio