www.barcsikisterseg.hu

Keresés:
  OK »
Bemutatkozás | Letöltések | Hasznos linkek | Fórum | Kapcsolat
Eseménynaptár
2024. május
HKSZCSPSZoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Települések

Egészség ---> Boldogság
Általános
2011. 05. 12.
Dr. Székely András és Monspart Sarolta előadása a kistérségi egészségnapon.

Egészségesen könnyebb boldognak éreznünk magunkat és ez fordítva is igaz. Többek közt ilyen és hasonló igazságokra derült fény május 5-én csütörtökön, amikor Egészség-boldogság címmel tartott előadást Dr. Székely András a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének vezetője Barcson,www.switz-watch.me az "Egészséget a barcsi kistérségben" című, TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2009-0012 számú program keretében megvalósult egészségnapon.


Elhangzott: aki boldogtalan, az könnyebben kap el bizonyos- ez a tapasztalat, ami igazolható is. A lelki problémák ugyanis rendkívül jellemzőek Magyarországon, aminek következtében romlik az. Székely András rámutatott, hogy valójában minden közösség fontos, de ahhoz, hogy működjön, olyan emberekre van szükség, akik együtt tudnak élni. 


Szintén az egészségnap vendége volt Monspart Sarolta is, aki az 1970-es tájfutó-világbajnokságon ezüstérmes volt, 1972-ben azonban már az övé volt az egyéni világbajnoki cím. 1978-ban a nem hivatalos női maratoni világbajnokságon második helyezést ért el, de még ebben az évben be kellett fejeznie az aktív versenyzést. Fertőzött kullancs csípését követően ugyanis súlyos beteg lett, hosszú hónapokat kellett kórházban töltenie. A betegséget követően teljesen nem gyógyult meg, ő maga"másfél lábúnak" mondja magát. Állapotával azonban sikerült kibékülnie, sőt szerencsésnek tartja magát, mert tudja, hogy alakulhatott volna rosszabbul is. Alázattal képes beletörődni abba, hogy futásnál ő ér utolsónak, sántikálva a célba. Addigi életét átértékelve éli életét. Ma is rendszeresen sportol és a mozgásra, egészséges életmódra való nevelést fontos feladatának tartja. Példakép ő fiatalnak, felnőttnek egyaránt.   


Az egészségügyi szakmai konferencián színes, magával ragadó előadását a omega replica watches közönség érdeklődéssel hallgatta. Kiemelte, hogy az egészség, jó közérzet elmaradhatatlan kelléke a rendszeres sportolás, és hogy a testünkre „tőke”-ként kell tekintenünk, mert testünk állapota határozza meg a tőkét, mennyit ér.  A test a lélek tükre is: testtartás, arckifejezés, tekintet, kéz, testkommunikáció. Tehát életünk végéig kezünkben van a saját test-tőkénk.  Ára van az egészséges életmódnak és ára van az egyéni, valamint a társadalmi igényeknek megfelelő testnek is. Idézte Titus Lucretiust, aki már időszámítás előtt pár évtizede megírta azt az örökérvényű igazságot: „Az életet senki sem kapta örökbe, csak használatra!” 


Infoblokk3_ESZA 

Oldal tetejére Vissza Nyomtatás Küldés e-mailben
 
 
 
© Copyright 2008 - Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás - all rights reserved | Impresszum | Jogi nyilatkozat
A honlap az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg
Website made by: GrApixx Design Studio