www.barcsikisterseg.hu

Keresés:
  OK »
Bemutatkozás | Letöltések | Hasznos linkek | Fórum | Kapcsolat

Eseménynaptár
2024. május
HKSZCSPSZoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Települések

Babparádé

Babócsa élete nem csupán a Nárcisznapkor válik mozgalmassá, hanem augusztusban is, amikor a település nevében is szereplő...

Babparádé


Babócsa élete nem csupán a Nárcisznapkor válik mozgalmassá, hanem augusztusban is, amikor a település nevében is szereplő népszerű étel versenyét rendezik. A Babparádé a Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat része.
Ezen az augusztusi szombaton a központban, a best replica watches Szabadság-park egyik sétányán helyezkednek el a nádtetős főzőhelyek. 2005-ben 17 versenyző 26 féle ételét kóstolhatták meg a babot kedvelő vendégek, míg 2006-ban 18 csapat 22 fajta finomságot tett a zsűri asztalára.
Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy babból csak a mindennapokban megszokott levest, főzeléket vagy tört babot lehet készíteni. A Babócsai gasztronómiai rendezvényen a legtöbb étel nem követi a hagyományokat. Olyan különlegességeket kóstolhatunk mint például
a pacalos bab, a vörösboros szarvas ragu bikaborsóval, a bürkés borsó, a babfasírt, a babos hússal töltött kelkáposzta füstölt marhanyelvvel, a rakott zöldbab, a chilis babos lecsó punyával, azaz cigánykenyérrel, a tejszínes bableves malacfarokkal és túrós csipetkével, vagy épp a sült nyúlcombbal tálalt mézes babsaláta. És hogy a nehéz ételek után a desszerteket se hagyjuk ki a sorból, ott a csokoládés babtorta, a parasztos palacsinta babtöltelékkel, és a csokiágyra fektetett lángoló babos-rumos piskótabomba. A fent említett ételeket a zsűri különösen finomnak értékelte. A versenyző csapatok között sétálva, kóstolgatva még azt is megtudhatja az érdeklődő, hogy a bab milyen jól helyettesíti a gesztenyepürét, így például hamis gesztenyetortát is lehet belőle készíteni.
Audemars Piguet Royal Oak Replica

A főzőverseny rendszerint tíz órakor kezdődik, ám a csapatok már korábban nekilátnak az előkészületeknek: a tűzhely felállításának, az alapanyagok tisztításának, darabolásának. Érdemes megfigyelni, milyen ötletesen díszítik fel a helyszínt: féltetős főzőhelyek némelyike virággal, zöld ággal hívogatja a vendégeket, másutt pedig régi konyhai eszközök, tálak, demizsonok adják hátteret. A többségében műkedvelő szakácsok a nyílt színen serénykednek, így bárki betekintést nyerhet a munkájukba. Amikor már csak a tűzé a főszerep, akkor a csapattagok szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, néhol még recepteket is osztogatnak. Persze tudni kell, hogy a versenyételek elsősorban a zsűrinek készülnek, a több ezer látogatónak olykor csak kóstoló jut. Azért ők sem maradnak éhesen: a park másik részén a számukra készül az ebéd, amiből természetesen nem maradhat el a babgulyás, de palacsintát és lángost is lehet vásárolni.


Ilyen nagy rendezvény nem lehet meg vásár www.flzm-led.com, a sátrakban kézművesek árulják portékáikat, a gyerekeket pedig játszóház várja. A nagyszínpad - ahol helyi és környékbeli hagyományőrzők, néptánc- és nyugdíjas egyesületek lépnek fel - mindenhonnan jól látható. Babócsán az elmúlt évek alatt több országosan népszerű előadó - zenekarok, flzm led - fordult meg, így már szinte visszatérők a Barátok közt című tévésorozat sztárjai.
A kiadós ebéd, a vásárfia beszerzése és a szórakozás után jó szívvel ajánlunk a vendégeinknek egy kellemes sétát a faluban.

Oldal tetejére Vissza Nyomtatás Küldés e-mailben
 
 
 
© Copyright 2008 - Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás - all rights reserved | Impresszum | Jogi nyilatkozat
A honlap az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg
Website made by: GrApixx Design Studio